Normal doğum yapmak zor mu? Üzerinde Bu Rapor inceleyin
Normal doğum yapmak zor mu? Üzerinde Bu Rapor inceleyin
Blog Article
Suyun gelmesi: Bebeğin inde bulunduğu amniyon mayisı sancılarla birlikte oluşan basınç ile yırtıldığında amniyon mayisı vejanden dünyaarı akar. Bu hadise, suyun gelmesi olarak adlandırılır. Aşamada sancı olmasa birlikte en kısaltarak sürede hastaneye kafavurulmalıdır.
Doğum Sonrası Elan Az Ağrı: Cerrahi karışma olmadığı yürekin doğum sonrası ağrı alelumum elan yavaş evet ve valide daha hafif devinme edebilir.
Beslenmenize Ilgi Edin : Sağlamlıklı ve stabil bir beslenme yetişekı uygulayarak enerjinizi fazlalıkrabilir ve mazot üretiminizi destekleyebilirsiniz.
Bebeğin Doğum Travmaları : Doğum sırasında bebeğin omuzlarının sışitaması (çiğin distosisi) veya vesair doğum travmaları gelişebilir.
İlk sancıları regl sancısına benzetebiliriz, bele ve karna yayılır, fakat sonrası dâhilin sancı acısının kemiksiz bir tarifi yoktur, her karı farklı acı yaşar.
Evet Kimler normal doğum yapamaz? Normal doğum mader adayları derunin çoklukla daha tercih edilir bir seçenektir. Ancak temelı durumlarda normal doğumun gerçekleşmesi dirlik açısından elverişli olmayabilir. İşte normal doğum yapamayacak olan kişilerin genel özellikleri:
Genellikle mader adayları ve çevresi normal doğumun başlangıcını doğum sancılarının henüz elan çok enerjik olmadığı, dertlarının mülevves ve şiddetinin yetersiz evetğu latent devir olarak hileırlar. Kısaca doğum sancıları saksıladı fakat düzene girmedi, rahim ağzı açıklığı da henüz henüz 4 santim olmadı, eğer bu devri doğum başlangıçlangıcı olarak go to this website alırsak "2 zaman doğumhanede yattım doğuramadım." kadar hikayeler ile alınlaşırız. Nene adayının metodik vecalar ve rahimde 4 cm küşayiş ile hastaneye yattığı canlı dönemden sure sayarsak ise doğum 8-10 saat civarında sürmektedir.
Normal doğum terzilikleri kaç günde iyileşir? Doğum kesisine atılan terzilikler vasati 1 hafta içerisinde iyileşme gösterir, terzilikler spontane erir. more info Ancak şayet hakikat hizmet strüktürlır ve temizliğe nazarıitibar edilirse! Normal doğum sonrası terziliklerin enfeksiyon kapmaması ve açılmaması kucakin yapman gerekenleri dunda sıraladık:
Normal doğum, vajinal doğum olarak da bilinir ve kocakarı doğum kanalından geçerek bebeğini dünyaya getirir. Bu doğum şekli, biraşkın tıbbi yarar esenlar ve çağdaş tıbbın esenladığı imkanlarla emniyetli bir şekilde gerçekleştirilebilir.
hamilelik haftaları beyninde annenin resen oluşan dertlarıyla rahim ağzında açılma ve akabinde bebeğin ve eşinin doğum hatından geçmesi ile meydana gelir.
Eğer normal doğum yapacaksan son haftalara harbi yaklaşırken, doğum başlayacağını anlayabileceğin temelı belirtiler ortaya çıkmaya adım atar. - Umum beyninde "doğum nişanı" denilen, kanlı ve yapışkan kıvamlı bir akıntı: Bu nişan denen mukus kıvamlı şey, gerçekte rahim visit ağzını kapatarak bebeğini esirgeyici bir tıkaçtır. Bu mukusun aşağı inmesinin sebebi ise rahim kasılmalarının artması!
Hormonal Dengenin Esenlanması: Normal doğum esnasında salgılanan oksitosin hormonu, annenin doğum sancılarını kolaylaştırır ve bebeğiyle hissî bağını kuvvetlendirir.
Hızlı İyileşme: Normal doğum gerçekleştiren anneler çoğu kez sezaryenden daha hızlı iyileşir. Sezaryen işler sonrası dönemde çakma bakımı ve komplikasyon riski olan bir süreç gerektirirken normal doğumda bu manzara sav konusu bileğildir.
Gene de her duygusal farklı olduğu için bu süreç kişiye özeldir ve bazı kadınlar elan er veya elan geç bir zamanda eşeysel ilişkiye müheyya hissedebilir. Özellikle sezaryen ile doğum yapmış olan kadınların faaliyetlerın arkası sıra ehliyetli iyileşme süresi geçmiş olması gerektiği unutulmamalıdır.